marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CFR’43 și-a reluat antrenamentele

Singura echipă de futsal din Mehedinți și-a reluat pregătirile, în speranța că FRF va anunța startul Campionatului Național de Juniori U19.
Deoarece accesul în sală este în continuare interzis, CFR’43 Turnu Severin s-a văzut nevoită să efectueze antrenamentele pe teren sintetic, în aer liber, sub comanda portughezului Hugo Moutinho. Între timp, oficialii clubului severinean s-au prezentat la București, la sediul FRF, pentru a viza carnetele de joc și pentru a legitima noi jucători, născuți între anii 2003-2006.
„Așteptăm, și noi, cu nerăbdare, reluarea competițiilor de juniori. Momentan, ne-am reluat pregătirile. Din păcate, nu putem intra în sală, așa că ne-am antrenat pe sintetic, deși suprafața de joc nu ne avantajează, fiindcă noi jucăm pe parchet. Am respectat Protocolul Medical, în privința antrenamentelor, cu maximum 10 jucători pe teren. Amicale nu putem face, deoarece trebuie să efectuăm Teste COVID. Am întărit și lotul: am legitimat 8 jucători noi, fiindcă o parte din componenții lotului din sezonul precedent au încheiat junioratul. Păcat că nu avem fonduri și pentru secția de futsal seniori, ca să le putem oferi continuitate acestor copii foarte talentați. Din același motiv, pe Eugen Toader l-am tranferat la CFR Timișoara, principala favorită la promovarea în Liga 1”, a anunțat CFR’43 Turnu Severin, pe pagina oficială de facebook.
Sezonul trecut, echipa severineană, din postura de debutantă, s-a calificat în Liga Elitelor U19 la futsal, după ce a încheiat pe locul secund seria a V-a, la egalitate de puncte cu liderul Viitorul Băleasa, din județul Olt. CFR’43 a jucat, ulterior, în perioada  februarie – martie 2020, cu FK Odorheiu Secuiesc, Autobergamo Deva și Șoimii Simand, dar campionatul a fost întrerupt din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19.
Echipa severineană s-a calificat și în sferturile de finală ale Cupei României U19, dar nici această competiție nu s-a mai putut desfășura până la capăt, din același motiv!

Politica