joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vinerea verde, proiectul prin care cetățenii sunt îndemnați să își lase mașinile acasă

Ministrul Mediului vrea să declare verzi zilele de vineri și le cere românilor ca, în această zi din săptămână, să renunțe la mașini și să circule ori cu transportul în comun, ori cu bicicletele.

„În 2021 ne dorim să ajungem la această performanță ca 1 din 4 angajați să aleagă o altă modalitate de deplasare. Vom lansa invitații către companiile private astfel încât să fie cât mai mulți care aderă la această inițiativă. Vom lansa un dialog cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în ziua de vineri, cred că am avea un impact pozitiv”, a spus Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Prin intermediul campaniei se va introduce un set de măsuri pentru stimularea cetăţenilor în vederea renunţării la utilizarea autoturismului personal pentru deplasarea la serviciu şi înlocuirea sa cu transportul public în comun, biciclete, trotinete electrice, maşini electrice sau cu mersul pe jos.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am ales ziua de vineri pentru că este de foarte multe ori zi scurtă, este oricum casual şi există deja acest obicei de a nu mai veni cu cravată, de a nu mai veni la ‘patru ace’ şi atunci pentru toată lumea poate să fie o alternativă mai lejeră varianta cu deplasarea cu alte mijloace de transport”, a mai spus ministrul, potrivit digi24.ro

Prim-ministrul a spus că va participa și el în campanie: ”Merg pe jos de foarte multe ori și voi merge și vineri.”

Șoferilor, însă, nu le-a surâs ideea: ”Nu. Îmi este mai ușor, comod. Transport și copiii cu mașina. (…) E mai sigur și mult mai repede”, a răspuns un șofer când a fost întrebat dacă e dispus să renunțe la mașină.

Politica