miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmii montani din Vâlcea îi avertizează pe turiști: „Respectați măsurile”

Jandarmii montani au înaintat o serie de recomandări pentru turiști, după ce meteorologii au anunțat că județul Vâlcea va avea parte de ninsori în următoarele zile. Agenții din cadrul Postului de Jandarmi Montan Voineasa îi sfătuiesc pe cei care vor să se deplaseze la munte în perioada următoare să fie atenți la mai multe aspecte.

„Înainte de a pleca în zona montană, informaţi-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, stării vremii, condiţiilor climatice locale;  să plecați pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor și nu riscaţi să plecaţi singuri la drum; să folosiţi numai drumurile deschise circulației, traseele marcate și să urmăriţi marcajele de pe traseu; în cazul în care doriți să schiați sau să vă dați cu sania, alegeți-vă traseul pe pârtie in funcție de vârstă sau de nivelul de pregătire. să respectați măsurile de protecție individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2”, recomandă jandarmii vâlceni.

Turiștii au fost avertizați și în legătură cu pericolul pe care îl pot reprezenta animalele sălbatice și li s-a recomandat să nu se lase păcăliți de aspectul prietenos al viețuitoarelor pe care le-ar putea întâlni pe potecile de la munte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vă reamintim că pe potecile de munte sau pe pârtii, există posibilitatea să vă întâlniți cu animale sălbatice. Ele atacă rareori omul, dar, uneori, pot deveni periculoase dacă sunt încolțite, speriate, au pui sau sunt rănite. Vă recomandăm să nu să vă opriți pentru a le filma sau hrăni. Oricât de simpatice ar părea, un animal sălbatic este imprevizibil. Dacă vă aflați într-o situație dificilă, nu ezitați să ne cereți sprijinul, fie direct sau prin apelul unic de urgență 112 !”, au mai transmis reprezentanții Jandarmeriei Vâlcea.

Politica