joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tulpina britanică de coronavirus are o rată de mortalitate cu până la 100% mai mare

O variantă extrem de contagioasă a coronavirusului, care s-a răspândit în întreaga lume de când a fost descoperită iniţial în Marea Britanie, la sfârşitul anului trecut, prezintă o rată de mortalitate cu 30%-100% mai mare în comparaţie cu tulpinile anterioare.

Potrivit unui studiu care a comparat rata mortalității printre britanicii infectați cu noua variantă de Sars-Cov-2 (cunoscută ca B.1.1.7) față de cei infectați cu alte tulpini ale virusului ce provoacă Covid-19, noua variantă are o rată a mortalității ”semnificativ mai mare”.

Tulpina B.1.1.7 a fost descoperită în Regatul Unit în septembrie 2020 și, de atunci, a fost consemnată în peste 100 de țări, scrie hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceasta are 23 de mutații în codul genetic – un număr destul de mare – iar unele dintre ele o fac să se răspândească mai ușor. Cercetătorii estimează că este cu 40-70% mai transmisibilă decât variantele care circulau până atunci.

În noul studiu britanic, publicat miercuri în British Medical Journal, infecțiile cu noua variantă au dus la 227 de decese într-un eșantion de 54.906 pacienți cu Covid-19, comparativ cu 141 într-un eșantion de aceeași mărime cu pacienți infectați cu alte tulpini.

”Dacă ținem cont și de abilitatea sa de a se răspândi rapid, acest lucru face ca B.1.1.7 să fie o amenințare care trebuie luată în serios”, a spus Robert Challen, cercetător la Exeter University și unul dintre cei doi cercetători principali ai studiului.

Experții independenți care au evaluat studiul spun că acesta vine în completarea dovezilor preliminare ce făceau o legătură între varianta B.1.1.7 și riscul crescut de deces din cauza Covid-19.

Politica