joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sistemul sanitar din Brazilia aproape în colaps

11 milioane de cazuri de covid şi 266.000 de decese. Acesta este bilanţul actual înregistrat în Brazilia de la începutul pandemiei. Sistemul medical este aproape de colaps, statul brazilian fiind al doilea din lume ca număr de decese dupa SUA şi al 3-lea ca număr de cazuri de Covid 19.

Potrivit Fiocruz, 15 capitale au secţiile de ATI ocupate peste 90%, inclusiv Rio de Janeiro, Brasilia şi São Paulo, iar alte două oraşe, Porto Alegre şi Campo Grande, au depăşit capacitatea ATI, conform mediafax.ro.

Institutul din Rio de Janeiro a declarat că peste 80% din paturile unităţilor de terapie intensivă sunt ocupate în capitalele a 25 din cele 27 de state braziliene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Săptămâna trecută, experţii au declarat că decesele vor depăşi în curând 2.000 pe zi. Aceştia au avertizat că singura modalitate de a evita acest lucru ar fi dacă guvernul federal ar prelua coordonarea naţională a luptei împotriva virusului, recomandând blocaje, utilizarea măştilor şi un mecanism de vaccinare în masă. Marţi, ţara a înregistrat, de asemenea, peste 70.000 de cazuri noi, o creştere de 38% faţă de săptămâna trecută, potrivit presei locale. Creşterea recentă a fost atribuită răspândirii unei variante extrem de contagioase a virusului despre care se crede că îşi are originea în oraşul Amazon Manaus, conform aceleiaşi surse.

Politica