vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Revocarea lui Renate Weber, amânată

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis, marţi, prelungirea, până la 31 martie, a termenului de finalizare a rapoartelor în cazul revocării lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului, activităţii Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).

„Am stabilit două noi termene, am constatat că rapoartele Televiziunii şi Radioului public nu fuseseră trimise pentru aviz la Comisiile de buget-finanţe, conform procedurii legale. Adică, în vechea legislatură, Birourile permanente reunite, când au primit rapoartele, nu le-au trimis decât spre Comisia de cultură şi nu au sesizat, pentru aviz, Comisiile de buget-finanţe”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Orban a adăugat că, astfel, a fost îndreptată o eroare, fiind sesizate Comisiile de buget-finanţe pentru aviz, dar şi cele juridice pentru raport la procedura iniţiată de revocare a Avocatului Poporului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Practic, noi, astăzi, am îndreptat această eroare, am sesizat şi Comisiile de buget-finanţe pentru aviz, cu termen de 10 zile de emitere a avizului, şi Comisiile de cultură au primit un nou termen de finalizare a raportului, data de 31 martie – TVR şi Radio. De asemenea, s-a prelungit termenul de finalizare a raportului în Comisiile juridice privitor la procedura iniţiată de revocare a Avocatului Poporului – 31 martie”, a mai precizat președintele Camerei Deputaților.

Liberalii sunt dispuși să renunțe la funcția de Avocat al Poporului, dacă în această poziție va fi numită o persoană independentă, pe care o recomandă activitatea. Persoana ar urma să fie propusă în baza unui acord în coaliție. Până acum, a fost propus Péter Eckstein-Kovács, nume care nu a fost însă agreat de toți liderii. PNL vrea în schimb să ia șefia TVR iar USR-PLUS cea a SRR.

Pentru șefia TVR, în PNL au fost discutate mai multe nume, printre care Mădălina Dobrovolschi și Monica Ghiurco, au precizat sursele liberale.

Pentru șefia Radioului Public, surse din USR-PLUS susțin ca ar urma să fie propus Liviu Popescu.

 

Politica