Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Programul „Rabla pentru electrocasnice”, reluat în aprilie

Publicat

pe

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat, miercuri, reluarea Programului Rabla pentru electrocasnice, iar acest lucru s-ar putea întâmpla din a doua jumătate a lunii aprilie, precizând că acesta va fi reluat de la zero.

„Bugetele vor fi cel puţin bugetele pe anul trecut. Orizontul de timp este 30 de zile pentru consultare publică plus câteva zile pentru aprobarea bugetului AFM, ieri cred că a apărut bugetul în Monitorul Oficial sau alaltăieri. De două trei zile discutăm pregătirea bugetului pe AFM şi orizontul de timp real este undeva în a doua parte a lunii aprilie”, a explicat ministrul Mediului, potrivit adevarul.ro

Potrivit ministrului, programul va fi reluat de la zero: „Programul va fi reluat de la zero pentru că nu s-a întâmplat nimic concret. Concret, nu au fost înregistrate cererile şi programul pleacă de la zero, cu minim cu bugetul de anul trecut, cu sistemul informatic verificat cu ajutorul colegilor de la STS, instituţie care ne-a sprijinit enorm în desfăşurarea SUMAL-ului şi cred că este practic singura instituţie care poate să asigure o bază stabilă pentru programe de o asemenea amploare”.

Anul trecut, înscrierile în Programul Rabla pentru electrocasnice au fost amânate din cauza ”contextului de instabilitate cibernetică”, Administraţia Fondului pentru Mediu  făcând referire la ”suspiciuni privind siguranţa informatică a aplicaţiei şi cu privire la încercări anterioare de fraudare a procesului de înscriere”.   

Ministrul Mediului de atunci Mircea Fechet a cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Continue Reading