sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parlamentul a instituit anul 2021 ca „Anul Tudor Vladimirescu”, pentru a marca 200 de ani de la revoluția pandurilor

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 301 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere, proiectul de lege privind instituirea anului 2021 – „Anul Tudor Vladimirescu” şi, totodată, declararea lui Tudor Vladimirescu şi a Ecaterinei Teodoroiu drept eroi ai naţiunii române.

„Cu prilejul sărbătoririi ‘Anului Tudor Vladimirescu’ se organizează evenimente menite să marcheze aspecte cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la Revoluţia de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu şi care a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaştere naţională a României. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot acorda sprijin logistic şi/sau financiar, după caz, la programe de promovare a ‘Anului Tudor Vladimirescu’”, se mai arată în iniţiativa legislativă.

Proiectul mai prevede că „se declară erou al naţiunii române Tudor Vladimirescu, pentru rolul marcant, curajul, eroismul şi sacrificiul lui din timpul Revoluţiei din 1821” şi, de asemenea, „se declară eroină a naţiunii române Ecaterina Teodoroiu, pentru rolul marcant, curajul, eroismul şi sacrificiul ei din timpul Primului Război Mondial”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional, scrie g4media.ro

Politica