vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă două cabinete din Olt, operaționale pentru vaccinarea anti-COVID

Oltenii vor avea la dispoziție încă două cabinete în care se pot imuniza împotriva noului coronavirus, folosind serul conceput de Moderna.

Acestea au fost amenajate special și sunt operaționale pentru programarea la vaccinare, potrivit știrile.tvr.ro. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, astfel încât în aceste cabinete se pot vaccina zilnic peste 4.300 de cetățeni.

La nivel național, au fost deschise 73 de cabinete, destinate imunizării. Acestea funcționează atât în centrele de vaccinare deja existente, cât și în alte locații identificate de către autoritățile locale/județene, după cum informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Programarea se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidențe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea.

Politica