joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. A fost inaugurat Centrul Dedicat Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a participat miercuri, alături de vicepreședintele Mihai Neațu, la conferința ocazionată de lansarea Centrului Dedicat Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale, structură creată în cadrul Centrului de Cercetare în Gastroenterologie și Hepatologie al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova.

În acest context, Cosmin Vasile, președintele CJ Dolj, a vorbit despre implicarea instituției în modernizarea și dezvoltarea sectorului sanitar, precum și despre viitoarele inițiative pregătite în acest domeniu.

„Prezența noastră, a Consiliului Județean Dolj, alături de mediul universitar din Craiova constituie o politică pe care am urmărit-o în mod consecvent în ultimii ani. De altfel, colaborarea între autorități și învățământul superior reprezintă un model de bună practică în toată Europa. Ne dorim ca și pe viitor să ne sprijinim reciproc în demersuri care urmăresc binele comunității.

Policlinica Buna Vestire Craiova

«Investim în sănătate!» nu a rămas un simplu slogan pentru Consiliul Județean. În anii care au trecut, o parte semnificativă din bugetul pe care l-am avut la dispoziție a fost direcționată către domeniul sanitar. Putem aminti de o clinică de cardiologie ridicată de la zero de către CJ Dolj, de faptul că ne-am preocupat de extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență, structură care va fi recepționată, cel mai probabil, la sfârșitul lunii viitoare. De asemenea, de-a lungul timpului, cu o sumă de circa 5 milioane de euro, am reabilitat, etaj cu etaj, toate saloanele și cabinetele, precum și casele scărilor de la SCJU Craiova, iar unitățile spitalicești din subordinea CJ de la Leamna și Dăbuleni au beneficiat de investiții consistente.

De altfel, la Spitalul de Pneumftiziologie Leamna avem în vedere un proiect pentru extindere, iar la cel din Dăbuleni vom reface clădirea principală, în care sunt primite cazurile urgente. Am demarat deja lucrările de reabilitare a clădirii în care funcționează Clinicile de Oncologie și Dermatologie de la SCJU și am inițiat demersuri pentru a reface imobilele în care se află Institutul de Medicină Legală, dar și Policlinica Sportivă.

Nu neglijăm nici componenta socială și, prin intermediul fondurilor nerambursabile, într-un demers care cred că se constituie într-o premieră la nivel național, vom achiziționa laboratoare mobile pentru a facilita accesul persoanelor vulnerabile din comunitățile doljene la un întreg set de analize medicale, laboratoare care vor ajunge în fiecare comună, în fiecare cătun din județ.

Cu susținerea mediului universitar, intenționăm să abordăm noi proiecte, sens în care ne dorim ca la UPU să înființăm primul compartiment pentru mari arși, pe care îl vom dota cu toată aparatura necesară. Totodată, vrem ca la Oncologie, pe lângă acest proces de reabilitare, să construim o aripă nouă, care să fie prevăzută inclusiv cu săli de operație, pentru a răspunde cât mai bine acestei provocări determinate de creșterea incidenței cancerului în zona noastră“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

La conferința de lansare desfășurată în Aula Magna a UMF din Craiova au mai participat rectorul Universității de Medicină și Farmacie, prof. univ. dr. Dan Gheonea, directorul Centrului de Cercetare în Gastroenterologie și Hepatologie, prof. univ. dr. Tudorel Ciurea, precum și șeful Clinicii Gastroenterologie din cadrul Institutului Clinic Fundeni, prof. univ. dr. Mircea Diculescu.

Politica