Conecteaza-te cu noi

Actualitate

95 de elevi și 69 de dascăli din Dolj, depistați cu Covid-19, de la reluarea cursurilor

Publicat

pe

Numărul elevilor și al dascălilor ce au contractat noul coronavirus de la reluarea cursurilor este în continuă creștere.

69 de dascăli și 95 de elevi din județ au fost depistați pozitiv cu virusul Covid-19 de când cursurile au fost reluate fizic, potrivit DSP Dolj.

Totodată, unitățile de învățământ funcționează după cele trei scenarii stabilite de autorități. Astfel, aproximativ 30.000 de elevi învață după scenariul 1, cei mai mulți, aproape 59.000, se află în scenariul 2, iar circa 3.000 de elevi participă la ore susține strict în online, anunță Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Conform ultimei raportări, alte 184 de persoane din județ au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, iar trei doljeni au decedat din cauza infecției și a complicațiilor apărute.

În ceea ce privește personalul medico-sanitar din județ, în momentul de față, 1.257 de persoane sunt confirmate pozitiv. De asemenea, 118 jandarmi, 233 cadre militare, 126 de polițiști și 48 de agenți din penitenciare sunt infectați cu SARS-CoV-2.
Pacienții se află internați în spitalele din județ, după cum urmează:
·         Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș”– 249/240 doljeni;
·         Spitalul Județean de Urgență – 20/19 din Dolj;
·         Spitalul de Neuropsihiatrie – 15/8 pacienți;
·         Spitalul Municipal Filantropia – 41/38 doljeni;
·         Spitalul Municipal Băilești – 11 pacienți din județ;
·         Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Comp. Boli Infecțioase– 16 din Dolj;
·         Spitalul CF Craiova – 15 din Dolj;
·         Spital Pneumoftiziologie Leamna – 15/10 pacienți doljeni;
·         Pacienții internați la ATI – 41.


De la începutul pandemiei, 20.674 cetățeni au contractat virusul Covid-19, iar 373 au decedat din această cauză.

În ceea ce privește incidența cazurilor de Covid-19, aceasta se situează la 2.65/mie în municipiul Craiova, existând și localități unde a depășit 3 cazuri/mia de locuitori. Printre acestea se află: Almăj, Malu Mare Gângiova,Cioroiași, Sopot, Măceșu de Sus, Goiești, Plenița, Ghercești și Siliștea Crucii, fiind instituite măsuri suplimentare anti-COVID.
Autoritățile locale le reamintesc cetățenilor importanța respectării măsurilor de protecție impuse odată cu instaurarea stării de alertă. Astfel, purtarea măștii de protecție în toate spațiile deschise rămâne obligatorie, precum și evitarea zonelor aglomerate, păstrarea distanțării sociale, precum și evitarea contactului cu alte persoane în afara celor din familie, astfel încât răspândirea virusului să fie redusă.
Cetățenii doljeni au la dispoziție linia telefonică TelVerde 0800800165, unde pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție, precum și linia TelVerde 0800800358, unde pot apela pentru recomandări și informații legate de virusul SARS-CoV-2.

Continue Reading