miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

22 de focare, active în județul Vâlcea în debutul săptămânii

Pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în debutul acestei săptămâni, au fost confirmate 12.418 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 229 decese.

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, până marți dimineața, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 207 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 20 asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 170 cu forme medii și 17 internate în secția ATI.

În județ erau active 22 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice, iar numărul persoanelor declarate vindecate era de 7.837, din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. Datele sunt în continuă dinamică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, vă informăm că începând de luni, 1 martie 2021, au fost reluate în tot județul controalele pentru respectarea normelor de protecție sanitară în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor în rândul populației. Aceste verificări vor fi efectuate, conform Ordinului Prefectului județului Vâlcea nr. 22/7.01.2021, de echipe mixte, formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea”, informează Prefectura Vâlcea.

Localitățile din județul Vâlcea, Bujoreni, Șușani, Crețeni, Râmnicu Vâlcea și Golești, care înregistrează rate de incidență mai mari de 3/1.000 de locuitori, au intrat în scenariul roșu. Totodată, există și 11 localități în care rata de incidență cumulată este între 1,5 și 3/1.000 de locuitori:  Horezu, Băile Olănești, Lăcusteni, Ionești, Nicolae Bălcescu, Bunești, Mihăești, Șirineasa, Măldărești, Diculești și Băbeni.

Politica