sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Locuitorii insulei grecești Kastellorizo au fost vaccinați

Toți locuitorii insulei grecești Kastellorizo au fost vaccinați, iar oamenii spun că abia așteaptă ca turiștii să revină acolo.

„Am fost vaccinată. Toată populația s-a vaccinat, sunt oameni de la 20 la 94 de ani. Bineînțeles că sunt bătrână, mi-am trăit viața, dar din fericire virusul nu ajunge la insula noastră. Înainte de pandemie, aveam mulți turiști. Sperăm că se vor întoarce”, a spus Maria Lazaraki în vârstă de 90 de ani.

Începând din martie 2020, pe insulă a fost detectat doar un singur caz de coronavirus, persoana infectată fiind izolată, astfel că virusul nu s-a răspândit în comunitate, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Localnicii sunt atenți să respecte toate regulile impuse, dar trăiesc mai relaxat având în vedere că insula este liberă de coronavirus. În prezent, oricine ajunge pe insulă trebuie să facă un test rapid.

„Vaccinarea ne-a ajutat psihologic, ne simțim mult mai bine. Tot timpul de dinainte de vaccinare  am simțit frică și nesiguranță. Nu am fi putut face față unui număr mare de cazuri COVID-19. Cred că lucrurile se vor îmbunătăți. Suntem în favoarea certificatului de vaccinare. Mulți dintre locuitorii noștri l-au obținut. Pentru zone precum Kastellorizo, este important să știm că turistul care vine a fost vaccinat”, spune viceprimarul insulei, Stratos Amigdalos. 

Politica