sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii de peste 16 ani ar putea fi vaccinați cu prioritate

Elevii de peste 16 ani ar putea avea prioritate la vaccinare în etapa a III-a, spune Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Potrivit acestuia, prioritizarea s-ar putea realiza ținând cont de faptul că elevii din clasele terminale merg la şcoală chiar şi în scenariul roşu, a declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit spotmedia.ro

„În condițiile în care vom avea, sigur, suficiente doze, evident că sunt o categorie importantă, având în vedere că sunt activi din punct de vedere social, ajung în clase, stau împreună, au examene. Da, este o situație pe care o luăm în calcul”, a declarat acesta, reamintind că lista de așteptare va fi disponibilă pe platformă din 15 martie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Prin operaţionalizarea listei de aşteptare, fiecare persoană va avea posibilitatea să se programeze, să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate”, a mai spus el.

Afirmațiile coordonatorului CNCAV vin după ce Beatrice Mahler declara, duminică seară, că elevii de clasa a 12-a ar trebui să fie prioritizaţi la vaccinare având în vedere faptul că media de vârstă a noilor infectați a scăzut.

Politica