vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adeverinţă de vaccinare sau un test negativ, posibile condiţii de acces la spectacole

Evenimentele în aer liber ar putea fi reluate cu participarea persoanelor care au un test negativ, prezintă o adeverință de vaccinare sau un document care atestă că au trecut deja prin boală. 

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a anunţat marţi că instituţia pe care o conduce este în discuţii cu INSP şi cu operatorii culturali pentru reluarea evenimentelor medii şi mari în aer liber.

Gheorghiu şi-a exprimat speranţa ca, odată cu venirea vremii potrivite pentru evenimente în aer liber, „să avem nişte reguli clare care să permită desfăşurarea unor astfel de evenimente”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Avem în vedere pentru accesul participanţilor la eveniment ori prezentarea unei adeverinţe de vaccinare, ori prezentarea unui test negativ, ori prezentarea unui document medical care să ateste că participantul a trecut prin această boală şi are deja anticorpii formaţi. Analizăm inclusiv varianta prin care operatorii culturali să aibă la intrare un centru de testare rapid”, a spus Gheorghiu la Digi 24.

Ministrul a mai spus că instituţia pe care o conduce pledează pentru „lipsa unei limite de spectatori, în cazul în care toată lumea care a intrat acolo este ori vaccinată, ori testată, ori imunizată”.

„În momentul de faţă, evenimentele în aer liber cât şi cele din interior sunt limitate la 500 de persoane. În momentul în care vom avea o rată de vaccinare care ne va da motive să fim optimişti, atunci, repet, noi vom pleda pentru eliminarea acestei limite”, a mai spus ministrul Bogdan Gheorghiu.

Politica