marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ungaria a închis magazinele neesenţiale şi a trecut la învăţământ exclusiv online

Ungaria închide școlile, grădinițele și magazinele neesențiale începând de luni, odată cu intrarea în vigoare a noilor restricţii instituite pentru a frâna ceea ce autorităţile de la Budapesta consideră a fi al treilea val al pandemiei de COVID-19.

De asemenea, învăţământul primar se va desfăşura cel puţin o lună numai online, la fel cum se desfăşoară din noiembrie cel secundar şi universitar, scrie Agerpres.

În ceea ce privește comerțul, este permisă funcţionarea doar a magazinelor cu produse de bază, precum supermarketurile, farmaciile sau benzinăriile, printre altele.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Folosirea măştii este obligatorie în toată ţara şi este menţinută interdicţia de circulaţie nocturnă, între orele 20:00 şi 05:00.

Ungaria, ţară cu circa 9,7 milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele şapte zile în medie 5.113 noi cazuri de COVID-19 şi 133 de decese pe zi.

Dintre cei 7.924 de pacienţi COVID-19 spitalizaţi în prezent, 806 sunt conectaţi la ventilatoare în unităţile de ATI.

Cel puţin 1.002.714 cetăţeni ungari au primit cel puţin prima doză dintr-unul din cele cinci vaccinuri anti-COVID-19 autorizate în Ungaria (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, cel rusesc Sputnik V şi cel chinezesc Sinopharm).

Politica