Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Grecia redeschide sectorul turistic înaintea sezonului de vară

Publicat

pe

Grecia intenționează să ridice restricțiile antiepidemice din sectorul de vânzări cu amănuntul și să redeschidă școlile înainte de sfârșitul lunii martie, anunțând totodată că va începe redeschiderea sectorului turistic înaintea sezonului de vară.

Anunțul a fost făcut luni de Aristotelia Peloni, purtătoarea de cuvânt a guvernului de la Atena, aceasta afirmând că decizia finală va depinde de datele privind evoluția situației epidemiologice.

Sectorul turistic generează 20% din Produsul Intern Brut al Greciei și angajează una din cinci persoane din această țară, scrie hotnews.ro

Grecia, care a înregistrat 6.758 de decese cauzate de COVID-19, a fost forțată recent să extindă măsurile de carantină din zona metropolitană Atena până pe 16 martie însă Peloni afirmă că există motive de speranță.

„Încă avem câteva zile dificile în fața noastră. Dar suntem pe ultima sută de metri a acestei curse”, a afirmat purtătoarea de cuvânt.

Autoritățile elene au raportat duminică 1.142 de noi infecții cu coronavirusul și 53 de decese cauzate de COVID-19.

În total Grecia a raportat 205.120 de contagieri cu SARS-CoV-2 de la depistarea primului său caz în urmă cu un an.

Sectorul de sănătate al țării, puternic slăbit în urma măsurilor de austeritate luate pentru gestionarea datoriei publice în urma crizei datoriilor suverane, s-a confruntat cu dificultăți majore în timpul pandemiei.

Continue Reading