miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Preocupări pentru amenajarea Stadionului Tineretului

Aflat în subordinea Consiliului Județean Dolj, Stadionul Tineretului, faimos pentru momentele de glorie ale fotbalului craiovean, ar putea deveni una dintre cele mai mari baze sportive din țară.

Printre prioritățile stabilite pentru perioada următoare, Consiliul Județean Dolj are în plan și amenajarea stadionului, unde Ştiinţa a evoluat de la înfiinţare şi, totodată,  unde a obţinut promovarea în prima divizie.

La sfârșitul săptămânii trecute, președintele instituției doljene, Cosmin Vasile, a purtat o discuție cu reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, în vederea întocmirii unui plan de modernizare a stadionului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Craiova și întreaga regiune vor avea o bază sportivă la cele mai înalte standarde, destinată sportivilor de mare performanță, dar și tinerilor sportivi, pe actualul amplasament al Stadionului Tineretului. Lucrăm intens în această perioadă pentru a găsi cea mai bună funcționalitate pentru acest teren.

În acest sens, astăzi m-am întâlnit cu ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și cu Președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Mihai Covaliu, și am discutat despre soluțiile cele mai potrivite pentru stadion.

În funcție de decizia finală asupra funcționalității pe care o va primi, în acest an vom aloca fonduri pentru demararea procedurilor de proiectare. Simultan, căutăm soluții de finanțare astfel încât implementarea proiectului să se realizeze într-un timp rezonabil” potrivit președintelui CJ Dolj.

După mai bine de 15 ani, timp în care arena sportivă a stat în paragină din cauza conflictelor birocratice dintre Ministerului Tineretului și Consiliul Județean Dolj, în cele din urmă proprietatea a ajuns în administrarea autorităților județene.

Nu rămâne decât ca reprezentanții Consiliului Județean să gândească, împreună cu autoritățile locale competente, un plan de reabilitare pentru stadion. Până atunci însă, este nevoie de sursă de finanțare potrivită pentru îndeplinirea acestui proiect.

Situat pe bulevardul Știrbei Vodă, Tineretului este cel mai vechi stadion al craiovenilor, în care ar fi păcat să nu se investească. În aria sa se află și ștrandul cu același nume, care ar putea găzdui zeci de competiții de înot, dedicate sportivilor de performanță.

Stadionul Tineretului a fost cel pe care a jucat Universitatea Craiova din 1948, de la înfiinţare, sub toate denumirile sale: UNSR Craiova, CSU Craiova, Ştiinţa Craiova şi Universitatea Craiova. De asemenea, promovarea în premieră în primul eşalon, în 1964, a fost realizată pe arena de lângă „Ciupercă”, tot acolo jucând alb-albastrii şi primele sezoane în Divizia A, până în 1967, când au trecut pe „Central”.

Politica