joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victorie italienească a grecului Ouzounidis!

Oltenii i-au bătut pe moldoveni și au obținut calificarea matematică în play-off.

CSU Craiova nu a impresionat, dar și-a atins scopul. Oltenii sunt din ce în ce mai zgârciți cu spectacolul visat de patronul Mihai Rotaru, dar agonisesc puncte, iar acest aspect este cel mai important într-un sezon lung, de anduranță. În week-end, golul lui Baiaram s-a dovedit decisiv pentru adjudecarea victoriei, într-un joc în care tactica lui Ouzounidis a părut desprinsă mai tare din catenaccio. CSU a marcat în finalul primei reprize, apoi a apărat cu succes avantajul minim. Victorie mare, pentru că echipa olteană rămâne în coastele primelor două clasate.
După meci, Ouzounidis a spus: „În primul rând, vreau să-mi felicit jucătorii. Nu doar pentru cele trei puncte, ci și pentru jocul prestat. Le-am spus înaintea meciului că disciplina și organizarea vor fi cheia partidei. În prima repriză, am fost foarte buni, am ținut de minge și am marcat, sunt bucuros. În actul secund, normal, am avut ceva probleme. Azi a fost un meci greu și sunt mulțumit de cele trei puncte. Indiferent de sistemul de joc, vreau să avem posesia, să jucăm rapid, să ne creăm ocazii. De asemenea, trebuie să decidem jocurile mai devreme. Când ai 1-0, ești sub presiune și poți avea probleme pe final. Trebuie să fructificăm ocaziile avute”. Grecul s-a arătat iar deranjat de programul echipei, fixat de televiziuni: „Le-am spus că nu le pasă de noi, că nu le pasă de programul nostru. Ieri a jucat și Chindia, nu e posibil ca echipele care au jucat marți în Cupa României să evolueze primele în campionat. Nu știu cum au făcut asta, nu e corect. Trebuie să se gândească, vrem să fim respectați. Felicitări Chindiei, și ei au avut un meci greu ieri”.

Croitoru: „Ce mare echipă e Craiova?”
De partea cealaltă, antrenorul moldovenilor, Marius Croitoru a spus: „Nu este normal să avem atitudinea asta, o atitudine de echipă deja calificată în play-off. Le-am explicat că nu suntem în play-off, iar azi am jucat cu o echipă care era de bătut. Noi încă visăm.
În prima repriză nu am fost maturi, nu am arătat ca o echipă care vrem să jucăm în play-off. Ce mare echipă e Craiova să mă tem de ea? Joc cu Real Madrid? E o echipă bună şi nimic altceva. 
Se întâmplă să tragi de timp, şi noi am făcut-o. În ultimele minute se poate întâmpla orice, nu am de ce să fiu supărat pe jucătorii Craiovei. Şi noi am făcut asta în alte momente. Sunt supărat pe atitudinea jucătorilor mei, nu pe Craiova.
Cu o astfel de atitudine nu poţi să ajungi în play-off. Nu ai cum. Ar trebui să se trezească, iar situaţia nu e una care să ne ofere confortul punctelor. Avem meciuri grele”. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Baiaram: „Dedic golul tatălui meu”
MVP-ul meciului, puștiul Baiaram a spus: „Mă bucur foarte mult că am înscris. Aștept acest moment de foarte mult timp. Dedic acest gol tatălui meu, a cărui zi de naștere a fost recent. Am întâlnit un adversar foarte bun, care joacă fotbal, știam acest lucru, și ne bucurăm că am câștigat cele 3 puncte”.
Andrei Ivan a declarat: „A fost un meci foarte greu azi. Am fost obosiți după meciul din Cupă, am avut doar două zile de pregătire la dispoziție. Suntem bucuroși că am luat cele 3 puncte. Vrem să câștigăm fiecare meci, dar mai sunt foarte multe meciuri până la sfârșitul play-off-ului și apoi vom vedea. În vestiar tot timpul au fost lucrurile liniștite, doar că am pierdut cu Chindia în campionat, apoi am câștigat în Cupă. Va fi o luptă foarte grea cu FCSB și CFR, dar noi trebuie să fim concentrați, să luăm cele 3 puncte în meciul cu Mediaș. Domnul Ouzounidis are multe idei ca să ne învețe un fotbal foarte foarte bun și s-a văzut că am avut foarte multă posesie”.

CSU Craiova – Botoșani 1-0
A marcat: Baiaram 42
CSU Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, Constantin, Bancu – Nistor, Mateiu – Cîmpanu (70 Camara), Cicâldău (75 Bic), Baiaram (81 Vlădoiu) – Ivan (81 Tudorie). Antrenor: Marinos Ouzounidis.
Botoșani: Hankic – Patache, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Rodriguez, Papa (46 Tîrcoveanu) – Al Mawas, Ongenda (80 Târșa), Fili (46 Keyta) – Croitoru (20 Toutouh). Antrenor: Marius Croitoru
Arbitru: Horațiu Feșnic.

Politica