joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noua Zeelandă relaxează restricţiile în cel mai mare oraş din ţară

În Auckland, cel mai mare oraș din Noua Zeelandă, restricţiile din cauza coronavirusului au început să se relaxeze, după un lockdown impus în urmă cu o săptămână.

Astfel, şcolile şi magazinele se pot redeschide, oamenii pot călători între regiunile ţării şi pot participa la adunări de până la 100 de persoane, de la 10 persoane până acum.

Noua Zeelandă a raportat duminică doar un nou caz de COVID-19, o persoană aflată în sub control în izolare fiind testată pozitiv la coronavirus, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Deşi este încurajator să vedem o altă zi fără cazuri comunitare, trebuie să rămânem cu toţii vigilenţi şi să continuăm să facem tot ce este mai bine”, potrivit unui comunicat dat publicităţii duminică Ministerul Sănătăţii.

Restricţiile relaxate vor fi în vigoare timp de cel puţin cinci zile înainte de a fi reevaluate.

În restul Noii Zeelande, cele mai multe restricţii COVID-19 au fost ridicate duminică, dar locuitorii vor fi obligaţi să poarte măşti în transportul public.

Auckland a fost trecut în lockdown după ce un nou caz comunitar de coronavirus a fost detectat pe 27 februarie. La acea dată, responsabilii din domeniul sanitar nu au putut să-l lege de niciun alt caz din ţară.

Noua Zeelandă a raportat 2.043 cazuri de COVID-19, inclusiv cele 72 active, şi un total de 26 de decese. 

Politica