vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Incidență de aproape 7 la mie, într-o localitate din Dolj. Școala trece în on-line

Elevii școlii gimnaziale din Siliștea Crucii, Dolj, au intrat în carantină. Este vorba despre aproape 100 de copii. Școala se închide și se vor face cursuri on-line. Aceasta, după apariția a 5 cazuri de Covid-19 în rândul elevilor, atât la clasele primare, cât și la gimnaziu. Potrivit unor surse, și un cadru didactic ar fi infectat. Cu toții au mers la școală și au intrat în contact cu colegii lor.

Măsura se aplică până pe 16 martie.

Grădinița din localitate rămâne însă deschisă, fiind într-un alt corp de cladire.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Ținem în permanență legătura cu școala și Directia de Sănătate Publică. În urma anchetei epidemiologice s-a constatat ca preșcolarii nu au fost contacti, iar grădinița funcționează intr-un altă locație. Drept urmare cursurile nu vor fi suspendate pentru preșcolari. Urmărim situația”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Scolar Județean Dolj.

Incidența cazurilor de coronavirus raportate în localitate în ultimele 14 zile se apropie de 7 la mie. Cu toate acestea, Siliștea Crucii nu intră în carantină, autoritățile afirmând că nu sunt îndeplinite toate condițiile pentruu acest lucru.

Un ordin comun al Ministerului Educației și Sănătății, publicat sâmbătă în Monitorul Oficial arată că la o incidență de peste 6 la mie se instituie carantina imediat.

Politica