vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Beatrice Mahler face apel pentru vaccinarea elevilor din clasa a 12-a

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, susține că media de vârstă a pacienţilor cu Covid este în scădere faţă de anul trecut, făcând apel pentru vaccinarea elevilor din clasa a 12-a.

„Există o monitorizare atentă a evoluţiei cazurilor şi probabil că măsurile în ceea ce priveşte campania de vaccinare vor trebuie luate şi în privinţa acestei categorii de tineri, pentru că ştim că ei pot fi vaccinaţi dacă au peste 16 ani. Ştim că cei din clasa a 12-a vor continua să meargă la şcoală şi de ce nu, în momentul în care se deschide etapa a treia de vaccinare această categorie de elevi pot fi prioritizaţi”, a declarat Mahler, duminică, la un post tv.

În privința spitalului pe care îl conduce, Mahler a precizat că lucrurile nu stau deloc bine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Numărul mare de pacienţi care necesită internare cu forme severe şi critice de boală pune o presiune deja pe spital, cel puţin la nivelul Institutului Marius Nasta. Suntem în fiecare dimineaţă în momentul în care rămânem fără locuri şi trebuie să externăm pacienţi pentru a putea primi alţii.

Terapia Intensivă este plină şi pacientul critic dezvoltă foarte multe complicaţii şi întradevăr, media de vârstă este în scădere faţă de anul 2020. Acest lucru crează emoţii, pentru că încărcătura emoţională şi suferinţa acestor pacienţi nu poate să nu te impresioneze”, a punctat ea.

Medicul speră ca până la Paște o mare parte din situaţia critică pe care o presupune această creştere a numărului de cazuri să fie depăşită.

„Depinde de modul în care vom aplica aceste restricţii fiecare şi de modul în care vom conştientiza că purtarea măştii este necesară. Probabil că Sărbătorile Pascale nu va însemna reducerea sau eliminarea tuturor restricţiilor, dar cel puţin revenirea la cele anterioare zilei pe care o avem astăzi, adică de impunerea restricţiilor”, a menționat ea, potrivit spotmedia.ro

Politica