vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proiect de lege: Animalele de la Zoo vor putea fi vândute pentru sacrificare, vânătoare și circ

Animalele „în surplus” din grădinile zoologice ar putea fi sacrificate, vânate și folosite pentru circ, potrivit unui proiect de modificare a legii grădinilor zoologice și acvariilor publice.

Conform proiectului inițiat de Calotă Florică Ică și Maria Stoian, deputați PNL de Teleorman, Legea Grădinilor zoologice și acvariilor publice nr. 191/2002 va fi modificată pentru a include amendamentul 12-1: „Surplusul prevăzut la art.12 alin.(2) lit.b) poate fi folosit pentru popularea/repopularea complexurilor de vânătoare, manejurilor si circurilor sau vândut pentru sacrificare unităților autorizate în acest sens”.

Este vorba despre „surplusul de exemplare din speciile sălbatice provenite din înmulțirea in captivitate, pentru care condițiile de păstrare în grădinile zoologice nu mai sunt conforme, fiind refuzat în scris transferul acestora la alte unități similare”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Presiunea numerică, care generează competiție acerbă pentru hrană și spațiu este agravată de probabilitatea reproducerii și transmiterii genelor și de către exemplare degenerate care în condiții normale nu s-ar reproduce. Reducerea numerică și selecția nu se poate face decât prin intervenție antropică”, susțin cei doi deputați liberali, în expunerea de motive, potrivit alephnews.ro 

Posibilitatea de a vinde animalele sălbatice ar asigura grădinilor zoologice, spun cei doi liberali, „efecte pozitive asupra animalelor rămase” și asupra activității economice a grădinilor zoologice. 

Politica