marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Ioan Ciugulea, trimis în judecată pentru luare de mită

Ioan Ciugulea, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Ioan Ciugulea, la data faptei vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, pentru de luare de mită.

În rechizitoriu, procurorii arată că Ioan Ciugulea, în calitate de funcţionar public – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt şi în acelaşi timp preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor constituită în scopul atribuirii unui contract de achiziţie publică de către CJ Olt, în primăvara anului 2012, ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani, formulată indirect de reprezentanţii societăţii comerciale ce realiza executarea contractului, în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiţii şi pentru ca plăţile să fie făcute la timp şi fără probleme.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru plata mitei, spun anchetatorii, reprezentanţii societăţii comerciale care executa contractul ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăţi comerciale, subcontractante. Aceste societăţi ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente.

„Astfel, în perioada septembrie 2012 – martie 2013, inculpatul Ciugulea Ioan ar fi primit efectiv suma de 309.002 lei din mita a cărei promisiune o acceptase anterior, astfel: suma de 150.000 lei ar fi fost virată prin două transferuri bancare efectuate în baza unor operaţiuni comerciale fictive, din conturile bancare ale unei societăţi comerciale (subcontractantă a societăţii comerciale căreia îi fusese atribuit proiectul) în conturile bancare ale altei societăţi comerciale (deţinute de inculpat); suma de 159.002 lei ar fi fost virată la cererea inculpatului Ciugulea Ioan, în perioada 06.09.2012 – 25.03.2013, din conturile aceleiaşi societăţi comerciale către o firmă de la care societatea deţinută de inculpat ar fi cumpărat materiale de construcţii”, se menţionează în comunicat.

În cauză nu au fost luate măsuri asiguratorii întrucât nu au fost identificate bunuri imobile pe numele lui Ioan Ciugulea şi nici bunuri mobile de valoare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt.

Politica