vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: „Fără penali în funcții publice!” USR-PLUS pune un fost condamnat penal în funcția de subprefect

Noul subprefect de Mehedinți a fost instalat oficial în funcție. Este vorba de Claudiu Chiriac, fost președinte USR Mehedinți, care îi ia locul subprefectului de sorginte ALDE, Octavian Tuțu, care a fost dat afară din funcție. Chiriac este licențiat în Științe Juridice și în Management Financiar Contabil și, timp de peste 10 ani, a lucrat în companii naționale și multinaționale. Din martie 2017, este președinte USR Mehedinți, iar din 2014, este implicat și în Asociaţia de Turism Montan şi Ecologie SPEO-ALPIN Mehedinți.
„Fără penali în funcții publice!” este un slogan al USR-PLUS care uneori se întoarce ca un bumerang împotriva lor. Căci subprefectul pus de ei la Mehedinți, Claudiu Chiriac, a fost condamnat penal. Și ce dacă, spun ei, cei de la USR-PLUS! Omul a „greșit”, a săvârșit fapta „fără intenție” plus că ulterior a fost „reabilitat”, adică numai bun de pus într-o funcție mare, de valoare… Păi, pe logica asta, orice deținut din penitenciarul Severin, evazionist, hoț, violator, poate chiar criminal, dacă este întrebat spune că „a greșit” și că a săvârșit fapta „fără intenție”… Și după „reabilitare” pot cere și ei funcții publice politice…

Subprefectul Chiriac a fost condamnat penal la închisoare cu suspendare
Noul subprefect Claudiu Chiriac a avut și bube în cap. Mai exact a fost infractor dovedit de instanță, condamnat penal și apoi reabilitat. Este vorba de infracțiuni la regimul rutier, dar tot infracțiuni sunt. Concret acesta a fost condamnat penal la un an de închisoare cu suspendare după ce a dat cu mașina peste un biciclist. Într-o ieșire publică un reprezentant al USR-PLUS Mehedinți a recunoscut toate acestea, dar a minimizat situația spunând că „fapta a fost săvârșită de Claudiu fără intenție” că „nu a fost găsit băut la volan” și că „acum s-a reabilitat și cazierul său este curat”. Ce nu a povestit propagandistul de la USR-PLUS este cum de un om care nu a consumat băuturi alcoolice care a dat cu mașina din greșeală peste un biciclist a fost condamnat la închisoare cu suspendare, pedeapsă aspră totuși, putea primi amendă administrativă ori amendă penală. Astfel de condamnări de tip Claudiu Chiriac se dau de regulă când șoferul mai face și alte „greșeli” cum ar fi fugă de la locul accidentului sau/și viteză excesivă. Oricum în scurt timp se vor lămuri și aceste detalii, extrem de importante pentru opinia publică.  

Politica