vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova joacă pentru calificarea matematică în play-off!

O victorie cu FC Botoșani asigură locul oltenilor în sextetul fruntaș, acolo unde vor lupta pentru titlu contra celor de la FCSB și CFR Cluj.

Bancu și colegii săi pot fi siguri de participarea în play-off cu 4 etape înainte de încheierea sezonului regulat, dacă bat pe cei de la FC Botoșani. Oltenii au 14 puncte avans față de ocupanta locului 7, UTA Arad. Un succes sâmbătă pe Oblemenco asigură astfel matematic participarea în play-off pentru echipa lui Mihai Rotaru.
Despre meciul cu FC Botoșani, Ouzounidis a spus: „Vom avea o partidă dificilă în compania unei echipe foarte bune. Am văzut asta în meciul direct, din Cupă, dar și în meciurile pe care ei le-au disputat. Botoșani a demonstrat că este o echipă puternică, cu un stil de joc ofensiv. Am văzut multe lucruri pozitive în jocul lor, dar e important pentru noi să avem o evoluție bună. Trebuie să vedem cum sunt jucătorii după meciul de Cupă, dacă sunt obosiți. În această perioadă trebuie să vedem cum gestionăm această situație. Va fi un meci mai spectaculos comparativ cu cel din Cupă. Se întâlnesc două echipe ofensive, iar suprafața de joc bună, comparativ cu cea de la Botoșani, le va ajuta pe ambele echipe. Botoșani nu a jucat prea bine în meciul cu FCSB, dar știm că e o echipă bună, iar niciun meci nu seamănă cu altul”.
Antrenorul oltenilor a stăruit pentru introducerea în fotbalul românesc a tehnologiei video: „VAR trebuie implementat în fotbalul românesc, inclusiv pentru a-i ajuta pe arbitri. În majoritatea țărilor se folosește acest sistem. Nu înțeleg de ce în România nu s-a implementat până acum. Arbitri sunt oameni, poate că de-a lungul unui meci să aibă o scăpare, iar atunci intervine tehnologia VAR, care-i ajută.
E posibil ca suprafața de joc să fie afectată dacă va juca și cealaltă echipă pe teren. Pe noi ne avantajează un teren bun, suntem o echipă tehnică, care are nevoie de un teren bun. Sunt de puțin timp aici și încerc să înțeleg programările meciurilor. Suntem singura echipă care jucăm mai devreme comparativ cu ceilalți din fruntea clasamentului, iar acest lucru nu este posibil. Înțeleg că ține de drepturile TV, dar noi jucăm marți apoi mai devreme față de celelalte echipe, ceea ce nu e corect. E ciudat pentru mine, dar asta este situația și trebuie să ne adaptăm”.
Partida cu FC Botoșani este programată sâmbătă de la ora 14:30.  

Politica