vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autoturismele pe benzină, motorină şi gpl ar putea fi interzise din 2025

Uniunea Europeană ia în calcul scoaterea din circulaţie a autoturismelor pe benzină, motorină şi gpl, în ideea de a înlocui combustibilii cu hidrogen lichid, sau alţi carburanţi a căror electricitate este furnizată din surse regenerabile.

 „Sistemul de transporturi pe care îl folosim acum este, probabil, cel mai ineficient și irositor de resurse, pe care ți-l poți imagina. Folosim atât de multă energie, folosim atât de mult teren pentru drumuri, pentru parcări și producem atât de multe gaze cu efect de seră.”, a spus Dan Sperșing, directorul Institutului de Studii ale Transportului la Universitatea din California, conform alephnews.ro

Frans Timmermans, care răspunde de politici climatice din Comisia Europeană, nu vrea totuși să intre în război cu producătorii. Propunerea vine în contextul creșterii conștientizării problemelor de mediu, la nivel mondial.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Știți că industria auto începe prin a spune că este imposibil și apoi, în cele din urmă, se conformează. Nu iau acest lucru ca șablon în negocierile mele, pentru că trebuie să le ascultăm argumentele.”, a spus Frans Timmermans, vicepreşedinte al Comisiei Europene, conform aceleiaşi surse.

Politica