joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stăpânii câinilor periculoși din Vâlcea se pot trezi cu poliția în casă: „Au dreptul de a pătrunde în domiciliul”

Biroul pentru Protecția Animalelor, structura de specialitate din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea, a transmis un avertisment pentru toți stăpânii câinilor periculoși, dar și pentru șefii centrelor ilegale de dresaj din județul Vâlcea. Oamenii legii spun că sunt cu ochii în patru și că vor să protejeze animalele de orice fel de pericol.

„Polițiștii vor constata contravenții şi aplica sancţiuni, pentru nerespectarea legislației privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, a celei privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân şi a celei privind protecţia animalelor, vor identifica şi lua măsurile legale împotriva centrelor ilegale de dresaj inuman, adăposturilor, precum şi a proprietarilor acestor animale. De asemenea, aceștia vor urmări punerea în aplicare a măsurilor specifice dispuse pentru buna ocrotire a animalelor, în cazul unor deținători sancționați contravențional sau avertizați pe această linie”, se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

Biroul pentru Protecția Animalelor intervine, cu forțe proprii sau în colaborare cu autorități, organizații neguvernamentale/asociații de profil sau alte instituții publice, pentru salvarea vieții animalelor aflate în pericol, maltratate sau asupra cărora au fost aplicate rele tratamente. Agenții au dreptul de intra în casa oamenilor, dacă pot dovedi că în locul respectiv un animal a fost pus în pericol.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Menționăm că polițiștii au dreptul de a pătrunde în domiciliul sau reședința oricărei persoane, dacă există indicii că în acel spațiu se află un animal în pericol”, spun polițiștii vâlceni.

Politica