Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Forțele de ordine oltene verifică măsurile de carantinare impuse în Vișina Nouă

Publicat

pe

Comuna Vișina Nouă, unde incidența cazurilor de Covid-19 din ultimele două săptămâni a depășit 13 cazuri/mia de locuitori, a intrat în carantină.

Măsura a intrat în vigoare miercuri seara, începând cu orele 20:00. În acest sens, au fost impuse o serie de măsuri sanitare drastice, verificate de polițiștii și jandarmii olteni.

,,Dat fiind adoptarea prezentei măsuri, Jandarmeriei Olt îi revine misiunea de asigurare a ordinii publice și verificarea respectării măsurilor obligatorii instituite de autorități în vederea prevenirii și limitării răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi, care, alături de polițiști, au misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din zona carantinată, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și de a preveni orice incident.

Este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile județene, comunale și forestiere.

De asemenea, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

Facem precizarea că purtarea măștii este obligatorie, atât în spațiile deschise cât și în cele închise, iar deplasarea persoanelor aflate în izolare/carantină, în afara domiciliului/reședinței este interzisă.

Intrarea și ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitate se face numai prin filtrele instituite de către forțele de ordine”, potrivit unui comunicat emis de Jandarmeria Olt.

Autoritățile locale și județene le solicită cetățenilor să respecte cu strictețe normele sanitare anti-COVID, astfel încât să nu se recurgă la măsura carantinării și în alte localități din Olt.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.