vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevă a Colegiului Militar pasionată de pictură

Andra Otea este elevă în clasa a x-a la Colegiul Militar Tudor Vladimirescu din Craiova. Pasiunea tinerei pentru desen este una apărută încă din copilărie și care se menține la fel de puternic.

„Totul se întâmpla când aveam 7 ani. Primisem o felicitare cu ocazia sărbătorilor Pascale care îl înfățișa pe Mântuitor. Aveam pe birou o agendă și un creion și mi-am zis: De ce să nu încerc sa desenez ceea ce văd?!” , a spus Andra Otea, conform unei postări pe pagina de facebook a Colegiului Tudor Vladimirescu.

Eleva si-a manifestat pasiunea continuând să deseneze icoane cu diverse figuri religioase pe care le întâlnea în anumite locuri. Talentul Andrei a fost remarcat de la începutul școlii, chiar de cei care urmau să o îndrume în viață, reușind în același timp să devină și un bun autodidact. „În clasa I, învățătoarea le-a spus părinților mei că sunt talentată la desen. Mama a decis să fac cursuri la Craiova, în weekend-uri dar nu m-am simțit foarte interesată de aceste cursuri. Am început singură să mă perfecționez și să învăț.”, a povestit eleva.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pasiunea Andrei s-a îndreptat și către designul vestimentar, aceasta începând să deseneze schițe pentru haine, ba chiar visând să aibă posibilitatea, la un momentdat, să le și creeze. „Mare parte din școala generală am desenat doar schițe pentru hainele pe care voiam să le creez. Acesta, încă, a rămas marele meu vis, să am propriul meu magazin în care să vând haine făcute de mine.
Peisajele au câștigat o parte din inima mea!”, a menționat Andra Otea.

Eleva nu a lăsat nicio secundă școala pe planul doi, iar timpul nu-i mai permite să picteze atât cât și-ar dori, mai ales că studiază la un liceu la finalul căruia va deveni cadru militar. „În momentul de față nu pot să mai investesc atât de mult timp în pasiunea mea, punând accent pe școală, dar, i-am promis copilului din mine că o să-mi îndeplinesc marele meu vis când o să fiu mare. Mereu o parte din mine va rămâne în universul pe care îl creez cu ajutorul pensulei, pentru că, așa cum spunea Pablo Picasso, fiecare copil este un artist. Problema este cum să rămână un artist și după ce va crește.”, a spus Andra, în aceiași postare pe pagina de facebook a Colegiului Militar Tudor Vladimirescu.

Politica