joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Activitate de prevenire a infracţiunilor de înşelăciune, comise prin intermediul site-urilor de comerţ online

În această dimineaţă, polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Secţiei 2 Poliţie Craiova şi jandarmi din cadrul Inspectoratul de Jandarmi Județean Dolj au desfăşurat o activitate pe linia prevenirii faptelor de înşelăciune comise prin intermediul site-urilor de comerţ online în cadrul Campaniei de informare a populației derulate în perioada 25 ianuarie – 08 martie 2021, la nivelul întregului județ.

Prin aceste activităţi, poliţiştii au urmărit pregătirea antivictimală a cetăţenilor, cu care au purtat discuţii şi cărora le-au adresat recomandări pentru prevenirea acestui gen de fapte. De asemenea în cadrul activităţii, au fost distribuite flyere şi afişe, o parte dintre materialele campaniei fiind introduse şi în cutiile poştale.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune, poliţiştii recomandă:

Policlinica Buna Vestire Craiova
  • Verificați cu atenție adresa paginii web pe care vi se solicită datele personale!
  • Evitați deschiderea unor link-uri/atașamente din email-uri/sms-uri nesolicitate!
  • Purtați discuții cu cumpărătorul doar pe chat-ul site-ului de cumpărături online pentru a putea fi ajutați în caz de fraudă! Nu acceptați să mutați discuțiile pe aplicaţii de socializa sau pe altă platformă!
  • Folosiți carduri bancare pentru cumpărături online care oferă servicii suplimentare de siguranță a plății (cod unic primit prin mesaj pe telefon, aprobarea tranzacției printr-o aplicație instalată pe telefonul mobil, utilizarea unui procesator de plăți cunoscut )!
  • Verificați ofertele primite! Nu vă grăbiți să acceptați orice promoție care sună atractiv! Poate fi o încercare de fraudă!
  • Pentru cumpărături online de la persoane fizice, folosiți serviciul „Livrare cu plata ramburs” împreună cu serviciul „Livrare cu verificare”.
  • Pentru primirea unei sume de bani în contul bancar, nu sunt necesare datele cardului bancar! Sunt necesare doar contul IBAN al persoanei care urmează să primească suma de bani și numele acesteia!
  • Prin introducerea și validarea unui cod de tip ”3D-SECURE” primit din partea băncii, dumneavoastră aprobați efectuarea unei plăți, nu încasarea unei sume de bani în contul propriu!

Politica