vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova, principala favorită la trofeu! Ce l-a nemulțumit pe Ouzounidis!

Oltenii sunt în semifinalele Cupei României unde vor întâlni adversari de play-out sau din liga secundă.

CSU Craiova a dominat și a câștigat meciul cu Chindia Târgoviște din sferturile de finală ale Cupei României. Reușita lui Cîmpanu, noua perlă a lui Rotaru, a stabilit soarta calificării într-un meci tacticizat la maxim, în care fiecare echipă a mai avut câte o bară. Golul jucătorului U21 adus pe 500.000 de euro de la Botoșani a venit după o gafă a lui Dumitrașcu, care a preluat imprecis în suprafața de pedeapsă.
Ouzounidis s-a arătat nemulțumit de faptul că echipa sa nu a primit penalty la o intervenție asupra lui Marius Constantin: „Sper că sunt doar greșeli umane. Toți facem greșeli în timpul jocului. În astfel de meciuri, un penalty contează, dacă deschizi scorul din unul poți să îți faci meciul mult mai ușor. Dar nu putem schimba nimic”. Despre meci, grecul a spus: „Am avut multe ocazii, am ratat mult. Cred că puteam închide jocul mai devreme, dar este OK. Măcar am înscris din acțiune, dar trebuie să fim mai incisivi în fața porții. Acum avem probleme în ultima treime, știm asta. Bănuiesc că jucătorii au nevoie de mai multă încredere, reușim să ne creem ocazii și ne apropiem ușor de careul advers, dar apoi trebuie să finalizăm ocaziile”.
Marius Constantin a caracterizat astfel jocul: „Era important să ne calificăm, anul ăsta putem să câștigăm Cupa și să facem mai mult în campionat. Nu știu dacă suntem favoriți, dar ne dorim foarte mult. Ne-am creat destule ocazii de gol și cred că este o victorie meritată. În campionat am avut probleme. Părerea mea este că, dacă reușim să marcăm, adversarul se desface și marcăm mai multe goluri. Dacă nu marcăm, atunci apar problemele”. Despre faza penalty-ului, veteranul din defensiva olteană a spus: „Eu i-am spus lui Horia că stau pentru că sunt lovit, nu am protestat. I-am spus că mă ridic imediat”
Emil Săndoi a pus întreaga vină pentru rezultat pe umerii lui Dumitrașcu: „Îmi doream și astăzi un rezultat pozitiv. Din păcate, n-a fost să fie. Am făcut noi cadou acel gol. La Liga 1 este inadmisibil să faci o asemenea preluare în careu. N-aș putea să spun că în rest au fost ocazii foarte clare. Am făcut toate schimbările ofensive pe care puteam să le fac. Am mizat și pe dăruirea, sacrificiul unor jucători care au jucat mai puțin până acum”.
CSU a fost mai pragmatică și este în penultima fază a întrecerii, acolo unde va înfrunta una dintre învingătoarele din jocurile U Cluj – ACS Viitorul Târgu Jiu, Petrolul Ploiești – Astra Giurgiu, Dunărea Călărași – Dinamo București.

Chindia Târgoviște – CSU Craiova 0-1
A marcat: Cîmpanu 26
Chindia: Moldovan – Căpușă, Pițian, Celea, Kocic – Diaz, Dumitrașcu, Iacob (35 Dulca), Yameogo – Atanase (35 Neguț), Berisha. Antrenor: Emil Săndoi.
CSU: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, M. Constantin, Bancu – Mateiu, Screciu (41 Bic), Nistor – Baiaram (Camara), Ivan (84 Tudorie), Cîmpanu (84 Vlădoiu). Antrenor: Marinos Ouzounidis.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica