vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă un stat impune brățara electronică de localizare pentru bolnavii COVID-19

Malaezia va introduce, din 11 martie, obligativitatea purtării unei brățari electronice de localizare pentru orice persoană testată pozitiv COVID-19.

„Dispozitivul trebuie purtat timp de 10 zile”, a spus ministrul Sănătății, precizând că vor exista și sancţiuni pentru cei care își dau jos, pierd, modifică sau distrug dispozitivul de urmărire, potrivit Agerpres, care citează presa locală. 

Măsura se va aplica și persoanelor considerate contacte apropaite ale celor testaţi pozitiv sau pacienţilor, scrie realitatea.net

Policlinica Buna Vestire Craiova

Autorităţile din Malaezia s-au inspirat, cât au decis să ia această măsură, din experiența altor state precum Singapore, Hong Kong sau Bahrain.

Malaezia a raportat miercuri şapte decese asociate COVID-19, ajungându-se atfel la un total de 1.114. Din cele 305.000 de cazuri de coronavirus confirmate de la începutul pandemiei, peste 280.000 s-au recuperat.

Luni, Israelul a lansat un sistem oarecum asemănător de localizare prin brățări, dar destinat tuturor celor care revin în țară și doresc să stea în carantină la domiciliu, nu în spații instituționale.

Politica