joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Un bărbat a decedat la scurt timp după vaccinarea anti-Covid

Fratele unui cunoscut medic din județul Gorj a murit la o zi după ce i-a fost administrat vaccinul anti-Covid. Bărbatul avea 46 de ani și lucra la serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj. Acestuia i s-a făcut rău la birou. Colegii au chemat ambulanța, iar echipajul medical l-a resuscitat câteva zeci de minute, până ce bărbatul și-a revenit.

L-au dus totuși la Unitatea Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean pentru investigații. Acolo, însă, după aproximativ 12 ore, bărbatul a făcut un alt infarct care i-a fost fatal. Colegii acestuia nu ştiau să fi avut probleme cardiace, scrie realitatea.net

Potrivit presei locale, medicii încearcă să afle acum dacă cele două infarcte suferite de bărbatul în vârstă de 46 de ani ar avea legătură cu vaccinul anti COVID-19 pe care tocmai îl făcuse.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent au mai existat câteva cazuri de morți cel puțin suspecte, înregistrate la scurt timp după vaccinarea anti-Covid. Este vorba de un cadru medical de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare, din Mangalia, care a suferit un infarct la două zile după ce a fost imunizat cu vaccinul anti-Covid. Acesta a manifestat dureri toracice puternice, iar medicii sosiți la fata locului nu au mai putut face nimic în cazul său. Se pare că bărbatul era cunoscut cu afecțiuni cardiace, cazul fiind prezentat în media pe 8 ianuarie. 

Ulterior, pe 8 februarie a fost prezentat un alt caz. Un profesor universitar din Oradea, care a murit la două săptămâni după prima doză de vaccin anti-covid de la Pfizer. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, a susținut însă că moartea profesorului din Oradea nu a avut nicio legătură cu vaccinarea, ci cu o ruptură de aortă.

Politica