joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autovehiculele doljenilor, în vizorul inspectorilor RAR

2.191 de vehicule au fost controlate de inspectorii Registrului Auto Român, anul trecut, la nivelul județului Dolj.

Scopul controalelor a fost de a stabili dacă autovehiculele sunt sau nu conforme, astfel încât să existe un climat sigur în trafic.

În urma verificărilor efectuate în Dolj de către echipele mixte RAR-Poliție, s-a constatat că 31,95% dintre vehicule prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 141 (6,44%) reprezentau pericol iminent de accident.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, din totalul autovehiculelor oprite, în 5,62% din cazuri acestea au prezentat deficiențe din sfera poluării, 0,41% aveau probleme legate de identificare și 7,21% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

,,În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în acest județ au fost aplicate 835 de amenzi contravenționale și au fost retrase 614 de certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, potrivit reprezentanților RAR.

La nivelul întregii țări, inspectorii RAR au verificat, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului precedent, 64.096 de vehicule. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme.

Cele mai multe neconformități au fost constatate la: instalația electrică de iluminare-semnalizare (27,7%); emisiile poluante (21,1%); punți, jante, anvelope și suspensie (12,9%); parbriz, geamuri laterale, lunetă (11,7%).

În total, au fost aplicate peste 20.000 sancțiuni și au fost retrase aproximativ 17.000 de certificate de înmatriculare. Mai mult, 147 de vehicule au fost imobilizate, iar 269 de ITP-uri au fost anulate din cauza neregulilor descoperite.

Politica