Conecteaza-te cu noi

Actualitate

9 localități din Dolj au demarat procedurile pentru racordare la gaze naturale

Publicat

pe

Reprezentanții Consiliului Județean Dolj participă în aceste zile la procedura de recepție a primului tronson din conducta de gaze naturale Craiova-Calafat, pe traseul Craiova-Segarcea, au anunțat reprezentanții instituției.

Nouă localități din Dolj au demarat deja procedurile pentru racordarea la acest prim tronson, Segarcea fiind în stadiul cel mai avansat.

„Pentru că ne dorim ca toate unitățile administrativ-teritoriale care se află pe traseul conductei să finalizeze cât mai repede acest demers, astăzi (n.r.miercuri) am avut o nouă întâlnire cu reprezentanții acestora pentru a analiza stadiul în care se află fiecare.

Împreună cu edilii din Malu Mare, Ghindeni, Teasc, Calopăr, Segarcea, Drănic, Cerăt, Bratovoiești și Țuglui am discutat despre problemele pe care le-au întâmpinat în realizarea studiilor de soluție și de fezabilitate, dar și ce surse de finanțare au identificat.

În timp ce majoritatea administrațiilor locale au realizat studii de fezabilitate, Segarcea se află în cel mai avansat stadiu. Licitația de atribuire a operatorului s-a încheiat, iar lucrările la rețeaua de distribuție vor începe în cel mai scurt timp.

I-am asigurat pe toți că vor primi tot sprijinul și consultanța necesară pentru ca procedurile să se desfășoare cât mai rapid”, a declarat Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.

El a mai anunțat și că Transgaz se pregătește pentru începerea lucrărilor și pe tronsoanele 2 și 3 ale conductei

„O veste bună vine și pentru localitățile care se află pe tronsoanele 2 și 3 ale conductei, pe traseul Segarcea-Băilești-Calafat. Transgaz a depus documentația prin care solicită eliberarea certificatului de urbanism, în vederea obținerii autorizației de construire și începerea lucrărilor. Astfel, în perioada următoare vor avea loc noi întâlniri de lucru cu primarii”, a mai menționat Cosmin Vasile.

Continue Reading