joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spania vrea să încheie acorduri bilaterale cu țări terțe, în lipsa unui acord în UE privind pașaportul de vaccinare

Spania se gândește să încheie acorduri bilaterale și să instituie „coridoare speciale” cu țări terțe, dacă la nivel european nu se va ajunge la o soluție în privința certificatelor de vaccinare. Un protocol asemănător a existat anul trecut între țările baltice, iar anul acesta Israelul, care nu este țară membră UE, ar fi pregătit deja protocoale cu unele state UE,  printre care Cipru, Grecia și Estonia, dar și cu Marea Britanie, Georgia şi Seychelles privind primirea turiştilor pe bază de adeverinţă de vaccinare, scrie digi24.ro

Spania, unde turismul a avut în 2019 o contribuție la PIB de 12,4 la sută, și-a văzut acest sector scăzând dramatic anul trecut, când turismul a reprezentat doar 4,3 la sută în economia țării. 

Mulți turiști britanici preferau să-și petreacă vacanțele în Spania înainte de Brexit. A doua destinaţie turistică mondială după Franţa, Spania speră să poată atrage suficienţi turişti ca să-și salveze sezonul estival 2021.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Comisia Europeană va prezenta luna aceasta o propunere pentru crearea unui pașaport digital de vaccinare la nivelul Uniunii Europene, a declarat luni șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Politica