joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Focarele din județul Vâlcea, din nou, în creștere

Pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate 11.963 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 218 decese, de la începutul pandemiei și până în prima zi a acestei săptămâni.

Marți dimineața, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau  internate 178 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 26 asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 139 cu forme medii și 13  internate în secția ATI.

În județ, erau active 19 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice, iar numărul persoanelor declarate vindecate ajungea la 7.836 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, vă informăm că începând de astăzi, 1 martie 2021, au fost reluate în tot județul controalele pentru respectarea normelor de protecție sanitară în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor în rândul populației. Aceste verificări sunt efectuate, conform Ordinului Prefectului județului Vâlcea nr. 22/7.01.2021, de echipe mixte, formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea. De asemenea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție”, este mesajul Prefecturii Vâlcea.

Politica