vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Volt România devine oficial partid


Un nou partid își va face simțită prezența pe scena politică din România. Conform site-ului voltromania.ro, Volt România devine al 15-lea partid al Volt Europa. „Credem că nu trebuie să spunem multe despre cât de fericiți suntem – și sperăm să simțiți aceeași bucurie! După cum spune un vechi proverb: Lucrurile bune se întâmplă după 9 luni – bine, dacă luați în considerare că înregistrarea partidului nostru a durat un an întreg, înseamnă că a ieșit ceva deosebit de bun!”, au precizat cei de la Volt România pe site-ul propriu.
Partidul a fost acceptat ca și entitate politică după o lungă așteptare de 1 an de zile, prima cerere de înscriere fiind depusă de la începutul pandemiei.
„Recunoaștem că nu am fost 100% siguri că va funcționa de data aceasta. Prima noastră cerere, depusă la începutul primului val de Corona în 2020, a fost respinsă după o lungă așteptare. Argumentele ni s-au părut fragile pentru că noi știam că nu sunt valide: nu am avea permisiunea de la Volt Europa să folosim numele și sigla, am fi controlați din străinătate, nu am fi independenți, nu am respecta suveranitatea României. Ei bine, am înțeles scepticismul curții: au avut de-a face cu ceva complet nou, prima mișcare politică paneuropeană al cărei program nu este exclusiv național, iar în același timp are un accent european. Nu suntem de departe primul capitol național al Volt care se confruntă cu aceste obstacole în înregistrarea partidului. Colegii noștri din Portugalia, de exemplu, s-au luptat cu probleme similare.
Așadar, am făcut apel la această hotărâre în vara lui 2020 și am încercat să explicăm instanței la următoarea ședință de judecată din toamnă, că afirmațiile erau incorecte. În acest moment, instanța și parchetul nu erau încă în măsură să înțeleagă pe deplin natura Volt, așa că am trimis un alt dosar în decembrie 2020 care descompune structurile noastre și relația cu organizația noastră umbrelă Volt Europa în şi mai multe detalii.
Apoi a trebuit să așteptăm. Mai întâi până la jumătatea lunii ianuarie, prima dată când ar fi trebuit luată decizia. Prima dată când am apăsat butonul de „reîmprospătare” de pe site-ul curții de apel de sute de ori pe tot parcursul zilei până când am primit anunțul că decizia a fost amânată cu două săptămâni.
Ei bine, așteptam de un an deja, așa că două săptămâni nu ni s-a mai părut mult deloc. Două săptămâni mai târziu, după noi sue de reîmprospătări al site-ului, decizia a fost amânată pentru încă o săptămână. Ok, în acel moment nervii noștri au fost destul de tensionați – această situație de așteptare devenise destul de epuizantă…”, a menționat un comunicat de presă al Volt România.
Volt Europa este primul partid progresit paneuropean, fondat în 2017 ca răspuns la tendințele antidemocratice, iliberale și populiste care amenință valorile comune europene și cărora facțiunile politice existente nu au reușit să le ofere răspunsuri și alternative credibile.

Politica