sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SUA: Copiii de până la 12 ani, vaccinați la începutul lui 2022

Consilierul Casei Albe în lupta împotriva covid-19, imunologul Anthony Fauci apreciază că la începutul lui 2022 vor putea fi vaccinați și copiii în vârstă de până la 12 ani, relatează AFP, conform news.ro.

Vaccinarea copiilor este un subiect fundamental în Staele Unite, pentru că ar putea uşura povara a milioane de părinţi, ai căror copii continuă să urmeze o educaţie la distanţă.

Situaţia diferă foarte mult de la stat la stat şi în funcţie de natura şcolilor – publice, private, religioase – autoritățile și cadrele didactice aflându-se într-un amplu conflict pe tema redeschiderii şcolilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru moment, niciunul dintre cele trei vaccinuri autorizate în Statele Unite – Pfizer-BioNTech, Moderna şi Johnson&Johnson – nu se administează copiilor în vârstă de până la 16 ani.

Dr. Fauci declară pentru postul NBC că anumite întreprinderi au lansat studii în vederea unei reduceri ”treptate” a acestei vârste, în tranşe.

„Nu vrei să te treci dintr-o dată de la 12 la şase luni. Începi să cobori de la 12 ani la nouă ani, apoi de la nouă la şase ani, de la şase ani la doi ani”, declară el.

Având în vedere avansul acestor studii, imunologul, respectat de către americani, preconizează că minorii în vârstă de peste 12 ani urmează să fie imunizaţi cel mai devreme către sfârşitul anului, ”dar foarte probabil, în primul trimestru din 2022”.

Liceeni, în schimb, ar urma să fie vaccinaţi încă din ”această toamnă”.

”Nu sunt sigur că se va întâmpla chiar în zua începerii anului şcolar, dar cam pe acolo”, a apreciat el.

Politica