marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DX12 Craiova-Pitești. În ce stadiu sunt lucrările

Lucrările la drumul expres Craiova – Piteşti sunt în plină desfăşurare. Se încearcă inclusiv terminarea lucrărilor înainte de termenul exprimat iniţial. „Antreprenorii de pe tronsoanele 1 și 2 ale drumului expres Craiova – Pitești execută lucrări ample pentru finalizarea lucrărilor mai devreme față de termenele asumate contractual. Stadiul fizic al lucrărilor este de 17.6% pe tronsonul 1, iar pe loturile aferente tronsonului 2 este de 68.13% pe lotul 1 și de 63.67% pe lotul 2”, a menţionat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) într-o postare pe pagina de facebook.
În urmă cu puțin timp, a fost ales constructorul final pentru cel de-al 4-lea tronson de drum. Este vorba despre ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L, care se ocupă și de lucrările Tronsoanelor 2 și 3.
„Pentru semnarea contractului de proiectare și execuție a tronsonului 4 se așteaptă expirarea perioadei de depunere a contestațiilor după desemnarea câștigătorului. Antreprenorul tronsonului 2 a finalizat până acum peste 78% din grinzile necesare pentru realizarea lucrărilor de artă, reamintim faptul că antreprenorul realizează grinzile și prefabricatele necesare execuției acestui tronson în cadrul Fabricii de Grinzi proprie, amplasată în organizarea de șantier”, conform aceleiaşi postări a CNAIR.
Tronsonul 4 are o lungime de 31,88 km și face legătura între localitatea Colonești și orașul Pitești, punct de trecere spre Autostrada A1. Valoarea contractului se ridică la suma de 617.080.915,60 lei fără TVA, durata lucrărilor fiind de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție. Totodată, perioada de garanție ofertată este de 10 ani.

Politica