joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

COVID-19. Crește numărul de îmbolnăviri în Cehia, Slovacia, Polonia, Franța, dar și în Italia

Multe țări europene încep să se confrunte cu o creștere serioasă a numărului cazurilor de COVID. Iar în unele state, autoritățile se pregătesc pentru un nou val al pandemiei din cauza tulpinilor noi, mult mai contagioase, scrie Agerpres.

În Cehia e din nou stare de urgență. S-a înregistrat în ultima săptămână cea mai mare rată de incidență din lume. Creșterea e accelerată de tulpina britanică. În țara cu 10 milioane de locuitori, bilanțul zilnic al noilor infectări a ajuns la 15.000 de cazuri, iar numărul pacienților în stare gravă doboară recorduri în fiecare zi.

Și în Slovacia, starea de urgență se prelungește cu trei săptămâni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Polonia este și ea pe lista țărilor în care se agravează criza sanitară. Numărul de îmbolnăviri a crescut constant cu 20 la suta săptămânal, iar 10 la sută din cazurile raportate sunt provocate de varianta britanică a coronavirusului.

O creștere alarmantă se înregistrează și în Franța, unde autoritățile analizează deja posibilitatea ca din 6 martie să se revină la carantina totală.

Și în Italia, tot de astăzi, sunt declarate noi zone roșii. În Basilicata și Molise, de exemplu, sunt complet interzise călătoriile și s-au închis toate magazinele cu produse neesențiale.

Politica