joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târgujiancă, anchetată de Securitate după ce a vândut mărțișoare la colț de stradă

O femeie din Târgu Jiu, care confecţionează mărţişoare încă din perioada regimului comunist, a povestit despre situația în care a fost pusă de Securitate, atunci când a fost prinsă pe stradă, în timp ce își vindea produsele.

„Am vândut două ore mărţişoare şi patru ore am fost audiată. Făceam atunci mărţişoare din pene. Au fost primele mărţişoare pe care le-am făcut. Mai puneam ghindă şi iederă. M-au întrebat unde lucrez şi le-am spus că la CITEX (n.red. – o fostă întreprindere de construcţii). «Soţul unde lucrează», m-a întrebat securistu. «La Avicola» (n.r. – o fostă societate de creştere a puilor), i-am răspuns. «Păi penele le fură de la Avicola şi tu iei aracetul de la CITEX». Pe vremuri, mai făceam mărţişoare pe tijă de cocean. Îl tăiam rotund, după care îi puneam o sârmuliţă şi pe el lipeam flori presate“, a relatat femeia, pentru adevărul.ro.

Mărţişoarele pe care le vinde creatoarea sunt realizate manual din pastă de ceramică, pe care o o face tot singură din făină de orez şi aracet. Mai nou, aceasta face şi pandantive din pietre: „Am cumpărat un aparat de şlefuit piatra naturală. Se pune nisip de cuarţ, se pun şi pietrele şi apă. Merge ca maşina de spălat. Culoarea rezultată este cea pietrei“.

Policlinica Buna Vestire Craiova

foto: adevarul.ro

Politica