miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Amenda pentru parcarea cu plată din centrul orașului, modificată

Începând de luna viitoare, cuantumul amenzii pentru cei care parchează pe locurile cu plată din zona centrală a orașului și nu respectă termenul limită, va fi redus.

Va exista o amendă unică, între 500 și 1000 de lei, atât pentru persoanele fizice, cât și cele pentru cele care conduc mașini înregistrate pe firmă.

Regulamentul inițial prevedea ca amenda pentru persoanele fizice să fie între 500-1.000 lei,  iar cea pentru persoanele juridice, între 1.000-2.500 lei. Acestea se aplicau doar în cazul șoferilor care alegeau un loc de parcare, plătit prin SMS sau prin intermediul parcometrului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Însă, în ședința de joi a Consiliului Local, a fost actualizat acest regulament, în sensul în care, de acum înainte se vor aplica sancțiuni și în cazul parcării ocazionale, pentru care șoferii nu plăteau taxa de parcare. Mai mult de atât, consilierii au fost acord cu aceeași amendă pentru cei care nu respectă legea, indiferent că vorbim despre persoane fizice sau despre firme.

Ideea a venit din partea consilierului local USR-PLUS Lucian Săuleanu, cu care au fost de acord și colegii din PNL.

decan baroul dolj

„Eu cred că textul articolului 64 din Regulament este nelegal, în condițiile în care se face o diferențiere între cele două tipuri de persoane, plus că este și o chestiune care va crea probleme, pentru că sunt foarte mulți craioveni care au autoturisme pe persoane juridice. În prezent, amenda pentru persoanele fizice este cuprinsă între 500 de lei şi 1.000 de lei, iar cea pentru persoanele juridice este între 1.000 de lei şi 2.500 de lei. Mai este o problemă –  cea a leasingurilor, unde pe certificatul de înmatriculare apare societatea respectivă. Ba mai mult, fiind vorba despre contravenții, este clar că cel care încalcă respectiva normă este șoferul, pentru că nu firma conduce maşina. Poate are maşina în leasing, dar el tot persoană fizică este. De ce să plătească mai mult? Propun să existe o amendă unică pentru această situaţie, în cuantum între 500 de lei şi 1.000 de lei”, a precizat Lucian Săuleanu.

Amendamentul propus de Săuleanu și susținut de consilierii PNL a fost bine primit și de opoziție. Până și primarul Craiovei a considerat că nu este normal ca șoferii care dețin mașini în leasing să plătească mai mult. Amenda va fi aceeași, fără să se mai facă diferențiere între persoane fizice și juridice, aspect cu care au fost de acord și consilierii PSD.

Astfel, Proiectul privind modificarea Regulamentului referitor la aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova, cu amendamentul înaintat de Lucian Săuleanu, a fost votat în unanimitate.

Politica