joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Centrele de vaccinare din Slatina, dotate cu zeci de mii de euro

Amenajarea centrelor de vaccinare anti-COVID din Slatina s-a ridicat la sume colosale, pe care primăria le-a pus la dispoziție fără doar și poate. Însă, prețul serviciilor și produselor din contractele de modernizare depășesc cu mult prețurile medii de pe piață.

Este vorba de cinci contracte, pe care municipalitatea le-a încheiat în luna ianuarie cu firma Blăjan Comfort 2017 SRL, contracte cu o valoare de aproximativ 130.000 euro, scrie libertatea.ro. De menționat că firma în cauză, al cărei obiect de activitate este „administrarea imobilelor pe bază de comision sau contract”, figura în anul 2019 cu zero angajați.

Primul contract atribuit pe 15 ianuarie și a avut în vedere modernizarea celor trei centre de vaccinare din oraș, prin intermediul lucrărilor de reparații la interior. Numai pentru acest contract, municipalitatea a pregătit aproximativ 90.000 de euro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Restul de patru contracte au fost atribuite la data de 21 ianuarie și au vizat dotarea centrelor cu echipamente IT, dispozitive și echipamente medicale, dar și mobilier. Alte zeci de mii de euro s-au dus către aceste contracte, în baza cărora au fost cumpărate produse ce puteau fi găsite mult mai ieftine la alți cumpărători.

Monitoare, imprimante, scaune de vaccinat și termometre au fost achiziționate la prețuri duble sau chiar triple (chiar și de opt ori mai mari, cum este în cazul termometrelor) de la Blăjan Comfort 2017, prețuri care nu reflectă realitatea.

Întrebat despre achizițiile mult prea scumpe necesare amenajării centrelor de vaccinare din Slatina, edilul a susținut că de vină au fost presiunile puse de Guvern pe primari, care nu au avut suficient timp la dispoziție să pregătească spațiile.

În altă ordine de idei, centrele de vaccinare anti-COVID din municipiu au fost reparate de zeci de mii de euro și dotate cu aparatură de alte zeci de mii. Toate aceste lucruri puteau fi însă făcute cu prețuri mult mai avantajoase dacă primăria alegea cu grijă firma responsabilă.

Mai multe detalii pe https://www.libertatea.ro/stiri/afacerea-centrelor-de-vaccinare-la-slatina-termometru-de-33-de-lei-platit-cu-250-de-lei-primarul-da-vina-pe-guvern-3427180

Politica