joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studiu: Covid-19 nu este mai periculos pentru persoanele cu astm

În timpul pandemiei, persoanele cu astm s-au îngrijorat că starea lor de sănătate s-ar putea agrava și ar putea duce la deces din cauza Covid-19. Însă, potrivit noilor descoperiri ale cercetătorilor, aceștia nu au de ce să se teamă.

Oamenii de știință au analizat 57 de studii care au inclus în total peste 587.000 de persoane, și au descoperit că persoanele cu astm au cu 14% mai puține șanse de a lua Covid-19 și mult mai puțin probabil să fie spitalizate din cauza bolii, scrie spotmedia.ro care citează UPI.

Riscul de deces din cauza Covid-19 a fost același pentru persoanele cu astm și pentru cele fără această afecțiune, potrivit cercetătorilor de la George Institute for Global Health, din New South Wales, Australia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Studiul a fost publicat luna aceasta. Nu este clar de ce riscurile COVID-19 nu sunt mai mari la persoanele cu astm, dar o posibilă explicație este că tratamentele pentru astm pot limita capacitatea coronavirusului de a se instala la plămâni, a declarat coautorul studiului, Christine Jenkins.

De asemenea, ingrijorarea inițială cu privire la impactul Covid-19 la persoanele cu astm poate fi cauzată de persoanele care le ingrijesc, sfătuindu-le sa fie mai vigilente.

Totuși, cercetătorii și medicii trebuie să afle mai multe detalii despre această situație.

„Deși am arătat că persoanele cu astm nu par să aibă un risc mai mare de infectare cu Covid-19 în comparație cu cele fără astm, avem nevoie de cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine modul în care virusul îi afectează pe cei cu astm”, au spus cercetătorii.

Politica