marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nelu Tătaru propune testarea COVID a românilor în farmacii

Președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că a existat o propunere în timpul discuțiilor cu reprezentanții asociațiilor Retailerilor Farmaceutici și Producătorilor de Medicamente Generice, ca românii să aibă posibilitatea de a se testa în cadrul farmaciilor, informează Mediafax.

”În acest mod, cei care decid să se testeze, indiferent dacă sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranța unui test efectuat corect, fără eroarea care poate apărea prin testarea proprie la domiciliu. Nu putem exclude nicio discuție prin care, în viitorul apropiat, farmaciile să poată avea acces la vaccinarea populației”, a spus Nelu Tătaru.

Fostul ministru al sănătății a dezvăluit că i-au fost semnalate situații în care comunicarea dintre medicii de familie și farmaciști nu este încă una foarte eficientă și, din acest motiv, de foarte multe ori se ajunge la a se prescrie medicamente care nu se mai găsesc în lanțurile farmaceutice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Trebuie găsite soluții pentru a îmbunătăți comunicarea dintre medicii de familie și farmaciști. Nu puteam trece cu vederea nici fenomenul care a luat o mare amploare în ultima perioadă: achiziționarea și administrarea de medicamente, fără a se consulta medicul sau farmacistul”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Politica