vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: „Cu mască, fără mască?” – Spectacol de Dragobete, în pandemie, organizat la Severin

Poliția și Jandarmeria urma să aibă bătăi de cap ieri la Palatul Cultural „Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin unde autoritățile locale au chemat cetățenii să intre gratuit în sală, la o serie de spectacole, dedicate zilei de „Dragobete”. Problema oamenilor legii nu era deloc ușoară: spectatorii din sală, conform legii, trebuie să păstreze distanța legală și să poarte mască de protecție. Cine nu se încadrează, întâi avertizat civilizat, apoi amendat și poftit afară! Autoritățile din Drobeta Turnu Severin au organizat ieri de „Dragobete” o serie de manifestări culturale, în spații închise, la Palatul Cultural Theodor Costescu, evenimente la care au invitat cetățenii să participe, accesul fiind gratuit. Concret, la orele prânzului ansamblul folcloric „Danubius” împreună cu orchestra „Cetinița” și o serie de interpreți de muzică populară au susținut un recital. Iar mai târziu, la orele 18.00, urma să aibă loc o șezătoare pe tema „Dragobetelui” cu interpreta Nina Predescu, ansamblul folcloric „Lăstăreii” dar și „Junii Mehedințiului”. Toate bune și frumoase numai că fiind pandemie și stare de alertă cu reguli clare de prevenire a îmbolnăvirii de Covid-19  a existat un risc mare în acest sens,  întrucât este vorba de un spațiu închis și de o aglomerare de oameni, la un eveniment și frumos și gratuit. IPJ Mehedinți ne-a anunțat ieri oficial că legea prevede ca în localitățile în care rata de Covid 19 este sub 1,5 nu sunt interzise astfel de evenimente culturale însă se pot desfășura numai cu respectarea unor reguli clare.
Din ultima statistică publică a DSP Mehedinți, municipiul Drobeta Turnu Severin are  o incidență de 1,28 la 1.000 de locuitori.
„În contextul organizării unui spectacol dedicat Zilei de Dragobete, în municipiul Drobeta Turnu Severin, la teatrul Theodor Costescu, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți face următoarele precizări. Forțele de ordine formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali vor fi prezente la eveniment atât pentru a asigura un climat optim de siguranță public cât și pentru respectarea măsurilor stabilite de LG 55/2020, în contextul epidemiologic actual. Recomandăm spectatorilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. Conform prevederilor legale, este permisă organizarea și desfășurarea de spectacole sau concerte cu participarea publicului dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1.5 /1.000 de locuitori”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, inspector principal de poliție Andreea Rădoi.
Dacă oamenii legii mobilizați  la eveniment vor lua măsurile care se impun, sau dacă vor sta ca niște simpli spectatori, rămâne de văzut. 

Politica