joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Incendiu la o locuință din Bârza

Pompierii olteni au intervenit, miercuri noapte, pentru stingerea unui incendiu, declanșat la acoperișul unei case din comuna Bârza.

Potrivit acestora, cauza probabilă care a dus la izbucnirea focului este reprezentată de coșul de fum degradat. Totodată, în urma incendiului a fost distrusă doar o parte din acoperișul locuinței.

,,La sosirea primelor echipaje, acoperișul locuinței ardea generalizat, cu posibilități de propagare la întreaga locuință.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pompierii au reușit localizarea rapidă a incendiului, la nivelul acoperișului, fără ca bunurile din locuință să fie distruse. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat aproximativ trei ore.

În urma incendiului a ars acoperișul casei, cu suprafața de aproximativ 130 de metri pătrați.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat”, a transmis Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Pentru evitarea incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător, pompierii amintesc principalele măsuri ce trebuie luate în acest sens;

-coşurile de fum se vor curăţa, verifica și repara, dacă este cazul, în mod obligatoriu înaintea sezonului rece;

-în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se vor da cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă dacă există fisuri prin care ar putea pătrunde scântei;

-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de material necombustibil.

Politica