vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Uzina Ford Craiova suspendă activitatea timp de 8 zile

Reprezentanții companiei Ford Craiova au anunțat suspendarea producției de vehicule și motoare pentru o perioadă de 8 zile.

Cauza este reprezentată de criza furnizării de semiconductori, aspect ce pune în dificultate o mare parte din industria automotive globală.

Astfel, activitatea va fi suspendată în perioada 26 februarie – 10 martie. Cu toate acestea, plata salariilor în rândul lucrătorilor nu va fi afectată, respectându-se acordurile între uzină și sindicate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Ca urmare a problemelor legate de furnizarea de semiconductori care afectează o mare parte din industria auto globală, Ford Craiova va suspenda temporar producția de vehicule si motoare timp de 8 zile, incepand cu 26 februarie.

Planul actual este ca producția la Ford Craiova să fie reluată pe data de 10 martie.

Pe parcursul celor 8 zile în care producția va fi suspendata, angajații fabricii Ford Craiova vor fi plătiți conform acordurilor încheiate între companie si sindicate si ținând cont de legislația în vigoare.

La nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situația si iși adaptează planurile de producție pentru a minimiza efectul asupra angajatilor, furnizorilor, clienților si dealerilor din intreaga Europă”a transmis Ana-Maria Timiș, purtător de cuvânt Ford Craiova.

Politica